Banca Intesa banka godine u Srbije

Bez autora
Dec 01 2011

Banca Intesa je dobila četvrtu godinu za redom prestižnu nagradu za banku godine u Srbiji koju dodeljuje renomirani finansijski časopis The Banker. Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji u 2011. godini, Intesa Sanpaolo je dobila i priznanja za banku godine u Italiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Poslujući u kompleksnom makroekonomskom ambijentu, banka je nastojala da svojom poslovnom politikom odgovori na izazove okruženja, a ispravnost strategije potvrđuju rezultati koje je zabeležila ove godine. Ovo priznanje je potvrda da je banka zahvaljujući prudencijalnoj politici upravljanja rizicima uspela da sačuva stabilnost i dodatno ojača svoje tržišno vođstvo u svim segmentima poslovanja. Prema rečima organizatora, 2011. je bila jedna od najtežih godina koje će mnoge banke ikada osetiti, obeležena komešanjima na dužničkim tržištima evro zone, zabrinutošću u vezi sa američkim privrednim rastom i strahovima vezanim za bankarski sistem Kine.

Banca Intesa banka godine u SrbijeBanca Intesa je dobila četvrtu godinu za redom prestižnu nagradu za banku godine u Srbiji koju dodeljuje renomirani finansijski časopis The Banker.

Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji u 2011. godini, Intesa Sanpaolo je dobila i priznanja za banku godine u Italiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, koja je juče na svečanosti u Londonu primila priznanje u ime banke, je istakla da poslujući u kompleksnom makroekonomskom ambijentu, banka je nastojala da svojom poslovnom politikom odgovori na izazove okruženja, a ispravnost strategije potvrđuju rezultati koje je zabeležila ove godine. Ovo priznanje je potvrda da je banka zahvaljujući prudencijalnoj politici upravljanja rizicima uspela da sačuva stabilnost i dodatno ojača svoje tržišno vođstvo u svim segmentima poslovanja, dodala je Draginja Đurić.

Prema rečima organizatora, 2011. je bila jedna od najtežih godina koje će mnoge banke ikada osetiti, obeležena komešanjima na dužničkim tržištima evro zone, zabrinutošću u vezi sa američkim privrednim rastom i strahovima vezanim za bankarski sistem Kine. Uprkos svim otežavajućim okolnostima, velika većina banaka koje su se takmičile za The Banker nagrade uspela je mnogo više nego samo da preživi. One su još jednom pokazale sposobnost da inoviraju i kreiraju nove proizvode kako bi pomogle svojim klijentima i privredama zemalja u kojima posluju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik